+31252-347034 info@jx4.nl

Draad op maat

De superhulp bij paneelbouw; de draadknipper van Jx4

Bij Jx4 krijgen we regelmatig een opdracht voor seriematige paneelbouw. Besturingskasten van een relatief klein formaat die weinig tot niet afwijken van het ontwerp door de gehele serie. Om de klant de scherpste prijs te kunnen (en blijven) bieden vonden wij dat we slimmer moesten werken. Om onze eigen kennis te vergroten en onze productie te kunnen verbeteren zijn we bezig geweest met een verbetering te ontwikkelen voor ons eigen productieproces. Een draadknipper zou een grote uitkomst zijn, dus viel de keuze hier op.

Draad-Op-Maat. De nieuwe draadknipper!

De Draad-Op-Maat is een machine die draad op de ingestelde lengte afrolt van een haspel en dan afknipt. Een draadknipper dus! De bediening kan met elke smartphone, tablet of laptop aangestuurd worden door middel van een webpagina. Maak verbinding met het wifi-netwerk van de Draad-Op-Maat en je krijgt de webpagina te zien waarbij je de lengte en de hoeveelheid draden instelt; simpel en snel! Omdat de draad snel en makkelijk om te wisselen is, heeft de Draad-Op-Maat een korte ombouwtijd. Dat is belangrijk want een besturingskast bestaat nooit uit draad van maar 1 kleur.

We hebben meteen het positieve effect gemerkt op onze afdeling paneelbouw. Voor elke seriematige kast maken we bij de 1e keer een recept van alle benodigde draden. Je meet de lengte van de benodigde draad op en vervolgens maak je voor de gehele serie gelijk de draden op maat. Klaar? De Draad-Op-Maat is een machine ter grootte van een koffieapparaat, dus na gebruik kan de draadknipper weer van de werkbank af en netjes opgeborgen worden.

Na een periode zelf ermee gewerkt te hebben en steeds verbeteringen te hebben doorgevoerd zijn we op het punt gekomen dat we het product rijp vinden voor de markt. De Draad-Op-Maat is nu verkrijgbaar! Op zoek naar een compacte draadknipper? Neem contact met ons op voor meer informatie of een demo!