+31252-347034 info@jx4.nl

Een veel voorkomende handeling in een productieomgeving; het oppakken en het neerleggen van een product. Deze handeling lijkt simpel maar het is kritisch voor het produceren van een product. Vaak is het nodig om per station in een productieketen een handeling uit te voeren en daarna over te gaan naar de volgende stap in het proces.

Om van station naar station te kunnen moet het product getransporteerd worden. Vaak gebeurt dit met een lopende band, maar wat als het product op een bepaalde manier geplaatst moet worden? Met behulp van een Pick-and-Place systeem wordt dit volledig geautomatiseerd. 2 of 3 assen die samenwerken om een grijper naar de plek van het product te sturen, het product op te pakken en vervolgens deze neer te zetten op de manier en locatie zoals gewenst is. Dat betekent dat de grijper handelingen moet uit kunnen voeren zoals kantelen en/of draaien.

Door middel van een intuïtief ingedeeld Human Machine Interface (HMI) kan er per product een reeks aan punten en handelingen ingesteld worden zodat de operator de Pick-and-Place kan laten doen wat nodig is.

Interesse? Jx4 is de aangewezen partij om dit te realiseren met een breed portfolio aan diensten. Bekijk de site voor meer informatie of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!